visie op ketenzorg

Hier direct aanmelden voor een intakegesprek


Tijdens werkdagen wordt u binnen 24 uur teruggebeld.

Velden met een * dienen ingevuld te worden.

IGHD Zo Werken Wij Samen

IGHD verslavingszorg ervaart dagelijks dat verslaving veel meer is dan alleen het vinden en behandelen van de oorzaken bij betreffende patiënt.

Voor de vooraf gediagnosticeerde co morbiditeit is bij ons heel veel aandacht tijdens de behandeling. Ook de tijdens de ingezette abstinentie mogelijkerwijs zichtbaar wordende afwijkingen zijn onderdeel van onze behandeling.

Van groot belang is naast de bewustwording bij de patiënt en de bereidwilligheid om hier (soms ook blijvend) aan te werken, ook de directe mogelijkheid van aansprekende, doelmatige en betrouwbare aandacht direct aansluitend op onze behandeling.

Ook het systeem (familie, partners en belanghebbenden) heeft in de regel behoefte aan ondersteuning. Dit kan in de vorm van (korte) behandeling zijn, maar ook met gerichte begeleiding binnen het domein van het sociaal-maatschappelijk functioneren.

Ter optimalisering van deze vorm van ketenzorg beschikt IGHD verslavingszorg over een samenwerking met Impegno. Daar waar het noodzakelijk, mogelijk en doelmatig is trachten wij, in overleg met de huisarts, bij gewenste aansluitende en soms gelijktijdige behandeling en begeleiding, voor beëindiging bij ons reeds afspraken te maken.