Recensies

Hier direct aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens werkdagen wordt u binnen 24 uur teruggebeld.

Velden met een * dienen ingevuld te worden.

IGHD Wij Hebben Het Gedaan

Ervaringen van cliënten

Ron, 44 jaar
De periode bij IGHD is voor mij een volledig keerpunt in mijn leven geworden. Het begon eigenlijk gelijk al met het intakegesprek. Binnen enkele minuten had ik in de gaten dat ik na een zoektocht van enkele jaren nu toch echt op de plek was terechtgekomen, waar ze me konden gaan helpen. Voor mij was het belangrijk dat behalve het hoofddoel abstinent worden en blijven er ook gekeken zou worden naar onderliggende psychische problemen. Na een periode in de detox, ben ik begonnen aan een periode van vier weken intensieve behandeling. De 1 op 1 gesprekken met de behandelaren, maar ook de groepsgesprekken waren erg leerzaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de verslaving, maar er wordt ook veel tijd besteed aan de onderliggende aanwezige psychische problemen. In overleg met de behandelaren worden er doelen gesteld om deze grondig aan te pakken. Na vier weken kan ik zeggen dat ik enorm veel over mezelf heb geleerd. Tevens heb ik genoeg handvatten gekregen om mee verder te gaan. Het onderkomen in de kliniek en de begeleiding van de groepsbegeleiders zijn perfect. De groepsbegeleiders zijn ervaringsdeskundigen en hun omgang met de groep is fijn en zeer professioneel.  Elke vrijdag volg ik nu de meetings van de terugvalpreventiegroep. Ik vind het fijn om samen met de behandelaren en voormalige groepsgenoten ervaringsverhalen te delen. Al met al heb ik een zeer goede, leerzame behandeling gehad bij IGHD. Ben niet alleen abstinent geworden, maar heb ook heel veel over mezelf geleerd.

Marco, 42 jaar
Vanaf mijn intake tot de laatste dag van opname heb ik echt een hele bijzondere tijd meegemaakt. Behandelaars en begeleiders werken erg goed samen om jouw leven weer op de rails te krijgen. Ik heb erg veel geleerd over mijzelf en leren samenwerken in een groep. Het samen koken, sporten was voor mij ontspanning na elke dag keihard aan je zelf werken. Het 12 stappen programma heeft mijn leven oprecht veranderd en ben nu wie ik ben “mijzelf” Alle medewerkers van IGHD BEDANKT!!
 
Tamara, 36 jaar

IGHD heeft me een andere kijk op het leven gegeven, ik ben in positieve zin een ander mens geworden en heb gevonden wat ik zocht : mezelf!!!! De therapie/ het programma is dusdanig dat het je alle kansen aanbiedt om te worden wie je wil zijn, En het leven te omarmen. Daarbij worden primairenormen en waarden door eenvoud naar boven gehaald en versterkt, wat een mens tegenwoordig soms vergeten lijkt te zijn…

Jordy, 24 jaar
Vanaf de intake voelde ik me al redelijk op me gemak. De eerste dag voelde ik me al gelijk thuis, echt een huiselijk gevoel. Na de eerste week hadden de behandelaren me al goed het inzicht gegeven wie zijn schuld het was. Het hele concept is gewoon briljant opgezet. De dagen vliegen voorbij en in de vrije tijd is het ontzettend gezellig. Het is een wonder hoeveel je van elkaar kan opsteken in zo’n korte periode. Dus vanaf het begin tot het einde een top tijd gehad en heeel veel geleerd. Alleen nog laten zien wat ik ermee kan, aan jullie zal het niet liggen. Dus ga zo door jullie leveren mooi werk!

Wouter, 31 jaar
Vanaf de intake voelde dat ik hier goed zat. Dit gesprek was met Vincent Daarna heb ik IGHD platgebeld en ben altijd netjes teruggebeld door oa. Vincent en Joeri. Ik zat namelijk met verschillende vragen en kreeg overal antwoord op. Dit was heel geruststellend. Het programma heeft mij  diep geraakt en heeft mij echt heel goed gedaan.  De structuur in de kliniek de behandelaren, en ook de taken die je in de kliniek moet doen hebben bijgedragen aan mijn eerste stap naar herstel. Vooral de vele waardevolle informatie die ik heb gekregen en het groepsproces is voor mij een belangrijk onderdeel geweest . Het is namelijk heel bijzonder hoe snel je naar elkaar toegroeit. Een opmerking mbt. Het sporten na het eten.. is (ook) getackeld door Joeri, door bijv. pasta te eten. Leuk dat er met dit soort dingen wat wordt gedaan. Tot slot een compliment naar de hulpverleners, wat is dat fijn praten. Goede personen met goede tips en advies. GA ZO DOOR!!

Willem, 30 jaar
Vanaf het moment van aanmelden tot de avond voor ik weer naar buiten ga, voelt het als een warme deken om je heen door het geduld en wijsheid van de behandelaren. Het samenspel tussen kennis en kunde van de behandelaren en careworkers geeft een ideaale cocktail waarin ik me heel prettig heb gevoelt. En ik hier weer als herboren weg ga. De betrokkenheid van IGHD volet voor mij als familie. Iets wat in mijn ogen heel bijzonder is. Geen nummer, maar gewoon Willem…. Met vriendelijke groet, Willem

Anoniem
In feite een ommekeer in mijn leven. Beginnend als iemand die totaal het leven niet meer in zag zitten,  nergens geen lach meer in zag. Binnengekomen bij IGHD op een vriendelijke en vakkundige manier omgetoverd in iemand die het leven weer ziet zitten en er weer met frisse moed tegen aan gaat. Ik zou zo zeggen IGHD gaat zo voort op deze weg want er is zoveel te bereiken door jullie. Hartstikke bedankt!!

(door naar Werkwijze)