GHB verslaving

Klik hier om u aan te melden voor een intakegesprek

Tijdens werkdagen wordt u binnen 24 uur teruggebeld.

Velden met een * dienen ingevuld te worden.

IGHD Ik wil nu stoppen

ghbverslaving afkicken

GHB (gamma hydroxybutaanzuur) werd ontwikkeld als anestheticum (narcosemiddel) en slaapmiddel, maar vanwege bijwerkingen werd het nooit echt veel gebruikt. Tegenwoordig is GHB vooral bekend als partydrug. Met name de eerste keren gaat het gebruik gepaard met een aangename roes. Maar doordat GHB ernstig verslavend is, belandt men al snel in een situatie waarbij men de drug eerst en vooral gebruikt om de vaak zeer onaangename (en niet ongevaarlijke) onthoudingsverschijnselen tegen te gaan. Doordat GHB maar kort werkt, is zeer frequente inname noodzakelijk.

Een ander groot gevaar van GHB-gebruik is het doseren. De hoeveelheid die het gewenste effect veroorzaakt, is bijna gelijk aan de hoeveelheid die kan leiden tot een coma. Doordat de concentratie nogal varieert, is dit een serieus probleem, zeker als de GHB via een dealer wordt verkregen en je dus niet weet wat er in zit.

Als je GHB verslaafd bent, krijg je afkickklachten als je stopt. Ineens stoppen kan erg gevaarlijk zijn. Stop altijd onder begeleiding van professionele medische hulp.

Individuele Verslavingszorg op maat

Hoe komt het dat je verslaafd aan GHB bent geraakt? IGHD verslavingszorg neemt ruim de tijd om je te leren kennen. Samen met een psycholoog stel je een plan van aanpak op om van je GHB verslaving af te komen. Deze aanpak sluit aan bij jouw individuele behoeften. In vier stappen, de hoekstenen van je fundament tot stevig en langdurig herstel, bereiken we ons gezamenlijke doel.

Respect en privacy

Een leven zonder GHB is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is het gehele personeel van IGHD verslavingszorg overtuigd , sommigen zelfs door eigen ervaring. Centraal in je behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. IGHD verslavingszorg informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie over jouw situatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team

IGHD verslavingszorg werkt met een vaste psychiater, een vaste verslavingsarts en verschillende (GZ/klinisch) psychologen om het behandelproces te begeleiden. Allemaal hebben ze kennis en ervaring op het vlak van verslaving aan GHB.

Je vaste casemanager begeleidt je tijdens het hele traject. Hij is er voor je vanaf de intake tot het einde van je behandeling. Ook is hij de contactpersoon voor de naaste familie en/of partner en de doorverwijzer.

door naar WERKWIJZE