Speed

Hier direct aanmelden voor een intakegesprek

Tijdens werkdagen wordt u binnen 24 uur teruggebeld.

Velden met een * dienen ingevuld te worden.

IGHD Ik Wil Nu Stoppen

Speed is een synthetische drug. Het smaakt bitter en is meestal een wit, grauwgrijs, lichtroze of geel poeder. Speed is ook als felgekleurde pil te koop. Amfetamine kan worden gesnoven, geslikt, geïnjecteerd, in drankjes worden opgelost en worden gerookt.

Effecten van speed:

  • Door speed voel je je klaarwakker, opgewonden en spraakzaam. Mensen die discotheken bezoeken, gebruiken het omdat zij daardoor genoeg energie hebben om uren achter elkaar te dansen zonder afgepeigerd te raken.
  • Als iemand speed op heeft, is het onmogelijk voor die persoon om stil te zitten of te slapen. Als de speed uitgewerkt is kan iemand zich geïrriteerd en depressief voelen; dit kan 1-2 dagen duren.
  • Door speed kunnen sommige mensen zich paniekerig gaan voelen. Als je er veel van snuift in een kort tijdsbestek, kun je hallucinaties en waanideeën krijgen.
  • Speed veroorzaakt spanning in de hartstreek. Het is zeer slecht voor mensen met een hoge bloeddruk of hartproblemen. Een overdosis kan dodelijk zijn.
  • Het gebruik van speed in combinatie met antidepressiva of alcohol kan fataal zijn.
  • Als je vaak speed gebruikt, wordt je immuunsysteem slechter. Je wordt vaker verkouden, krijgt vaker griep en last van je keel.
  • Speed veroorzaakt angstgevoelens, depressies, geïrriteerdheid en agressie. Ook kun je geestelijke afwijkingen krijgen, zoals psychose en paranoia.

Als je regelmatig amfetamine gebruikt, raakt je lichaam eraan gewend. Je hebt hogere doseringen van de drug nodig om hetzelfde “high”-effect te bereiken. Dit kan tot verslaving leiden. Wij kunnen je helpen bij het afkicken van speed.

Individuele Verslavingszorg op maat
Hoe komt het dat je verslaafd aan amfetamine bent geraakt? IGHD verslavingszorg neemt ruim de tijd om je te leren kennen. Samen met een psycholoog stel je een plan van aanpak op om van je amfetamine verslaving af te komen. Deze aanpak sluit aan bij jouw individuele behoeften. In vier stappen, de hoekstenen van je fundament tot stevig en langdurig herstel, bereiken we ons gezamenlijke doel; een leven zonder amfetamine.

Respect en privacy
Een leven zonder amfetamine verslaving is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is het personeel van IGHD verslavingszorg overtuigd; ze hebben het zelf namelijk meegemaakt. Centraal in je behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. IGHD verslavingszorg informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie over jouw situatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team
IGHD verslavingszorg werkt met een vaste psychiater, een vaste verslavingsarts en verschillende (GZ/klinisch) psychologen om het behandelproces te begeleiden. Allemaal hebben zij kennis en ervaring van het afkicken verslaving aan amfetamine.

Je vaste casemanager begeleidt je tijdens het hele traject. Hij is er voor je vanaf de intake tot het einde van je behandeling. Ook is hij de contactpersoon voor de naaste familie en/of partner en de doorverwijzer.